К основному контенту

ПРО ТЕРАКТ В ХАРКОВІ 22 ЛЮТОГО 2015 РОКУ

Сумний день. Війна все ближче й ближче підбирається до мого рідного Харкова. Вже багато було сказано і написано про той жахливий теракт, який стався сьогодні під час мирної ходи патріотичних харків'ян. Мені також є що про це сказати. Я стояла біля пам'ятника Шевченку разом з сотнями інших харків'ян, які прийшли туди для того, щоб згадати та віддати шану героям-харків'янам, які поклали своє життя за свободу України. Першим відчуттям, яке заполонило все моє тіло, коли з імпровізованої сцени сказали про те, що в районі Палацу спорту трапився вибух і постраждали люди, був страх. Але тривав він буквально якісь секунди. Я озирнулася навколо. Я не одна. Нас багато. Разом  - ми сила. Боятися нема чого. І від страху не залишилося й сліду.

Є такі переломні події, які змінюють щось глибоко всередині тебе, змінюють так, що ти починаєш дивитися на світ якось по-іншому. Те, що мало значення, хвилину назад, здається вже нічого не вартим. Натомість, важливими стають зовсім інші цінності. Багатьох з нас змінив Майдан і те, що сталося в нашій країні після нього. Але, в то й же час, багато людей за цей останній рік так нічого і не збагнули. Вислів "Моя хата з краю", на жаль, до сих пір актуальний. Але сьогодні, коли були вбиті ні в чому не винні люди, вбиті посеред білого дня не десь там, в зоні проведення АТО, а в нашому рідному мирному місті, вбиті жорстоко та цинічно, цей факт не може залишитися не поміченим, навіть з боку "байдужих" людей. Це саме та подія, яка "ламає" щось всередині людей, і моє світосприйняття сьогодні було "зламано".

Це ж скільки злості та ненависті повинно бути в душі у людини, щоб вона змогла вбити іншу людину? Вбити жінку, підлітка, дитину лише за те, що вони хочуть жити в своїй рідній країні, за те, що вони виступають проти цієї жахливої війни... Ні, мені точно не вдасться збагнути, як так можна було вчинити. Я не суджу тих, хто це скоїв. Світ і так розставить все на свої місця. Просто мені боляче від того, що сьогодні сталося. Це була своєрідна межа, яка сьогодні була перетнута. Війна вже дихає нам з вами в потилицю, а ми до сих пір не хочемо цього помічати. Так може вже досить це робити? Може нарешті вже прийшов той час активних дій, об'єднань та великих змін, перш за все, у своїй власній свідомості? Що ще повинно трапитися, щоб ті, хто сидить сьогодні на диванах та весь час криє лайливими словами державу та владу, нарешті зрозуміли, що нічого в нашому житті, в житті міста та в житті країни не зміниться до тих пір, поки вони не візьмемо на себе відповідальність і не почнемо змінюватися та діяти самі? Скільки смертей нам ще необхідно, щоб це зрозуміти!?

Я безмежно сумую за всіма світлими душами, які полягли за свободу моєї рідної України, на Майдані і в зоні АТО, в селах і в містах Донеччини та Луганщини, а також на "мирних" вулицях мого Харкова. Вічна вам пам'ять і слава! Хочу вірити і вірю, що ваші жертви не були даремними. Ми всі зможемо об'єднатися і відстояти свою країну, свою свободу і своє майбутнє! Слава Україні!

P.S. Хочу поділитися з вами декількома світлинами та відео з сьогоднішнього маршу та панахиди по загиблим Героям АТО, троє з яких, до речі з мого рідного селища Пересічне: Пакало Олексій Іванович, Колодій Сергій Володимирович та Саіпов Кудайназар Алімбоєвич. Пишаємося вами, наші герої!












Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

РЕКВИЕМ ПО ПЕРВОЙ ЛЮБВИ

Моя первая любовь... Не знаю, откуда взялась эта ностальгия, ведь я уже давным давно всё это пережила и отпустила. Может, это из-за того, что после двух лет молчания сегодня утром он вдруг написал мне сообщение. В День Святого Валентина. Какое дурацкое совпадение! Или это из-за тех снов, которые я часто вижу. Там мы снова вместе и при этом я ощущаю себя по-настоящему счастливой, чего никогда не испытываю в так называемой "яви". Это было единственный раз в моей жизни. Это настоящее чувство. Все остальное - лишь пародия, в которой я пыталась играть роли кого угодно, но только не себя самой.

ТАИЛАНД - ЧТО, ГДЕ, КАК И ПОЧЕМ. ИНФОРМАЦИЯ ИЗ ПЕРВЫХ УСТ. ЧАСТЬ 9. РАЙ ДЛЯ СЫРОЕДА.

О том, что Таиланд - настоящий рай для тех, кто придерживается сыроедения, я была наслышана уже давно, не зря там регулярно "зимуют" многие сыроеды из постсоветских  просторов. Однако по прибытию в Бангкок меня ждало некоторое разочарование. Дело в том, что я ожидала увидеть мега выбор различных экзотических фруктов, а на деле выбор оказался не таким уже и мега, и не таким уже и экзотическим. Сначала я подумала, что дело в самом Бангкоке и на Самуи будет все по-другому, но и там мои ожидания не оправдались. В общем выбор фруктов в Таиланде действительно богаче, чем в Украине, однако не такой богатый, как многие ожидают (посерфила эту тему в интернете, и я далеко не первая, у кого возникли разочарования по этому поводу). Тем не менее сыроедить в Таиланде, и в частности на Самуи, довольно комфортно и не сильно дорого, если кушать немного, по сезону и особо не баловать себя не сезонными фруктами. ФРУКТЫ Фрукты в Таиланде продаются везде - в супермаркетах и магазинах, а

ИЗНАНКА СЫРОЕДЕНИЯ. МАЯТНИКИ

Не говори другим, что им должно есть, а ешь то, что потребно тебе, и храни молчание. Эпиктет Вегетарианство, веганство, сыроедение, праноедение - сейчас эти слова мы видим и слышим буквально на каждом шагу. Вокруг нас, куда ни посмотри и куда ни зайди, полно специалистов по питанию, которые наперебой твердят, что то питание, о которым они рассказывают, самое лучшее и самое полезное для человека. Вообще, о том, что нужно кушать, чтобы быть здоровым, сегодня вам не расскажет разве что очень ленивый человек. Все вдруг резко стали экспертами по питанию и раздают свои советы направо и налево, при этом часто сами их нарушая, или не задумываясь о том, что если это принесло пользу ему лично, не факт, что оно подойдет и не навредит другому человеку. Обо всем этом я знаю не понаслышке, ведь сама такой была, пытаясь изображать из себя "эксперта в области сыроедения"! В общем ситуация в сфере питания в современном мире сегодня дошла до маразма  - за всех нас буквально решают, что